Wokalistka Kelis postanowiła wyjawić przepis z okazji Dnia czekoladowego milkshake’a. W przepisie artystki znajdziemy lody czekoladowe, imbir i likier Baileys.
Cały przepis ze wskazówkami dotyczącymi przyrządzenia można znaleźć w klipie pod tym adresem.
Mimo pomocy The Neptunes / N*E*R*D (Pharrell Williams i Chad Hugo), Kelis w rodzimej Ameryce została doceniona dopiero po wydaniu trzeciej płyty “Tasty” (2003) z przebojem “Milkshake”. Lecz Europa pokochała ją od razu, od debiutanckiego krążka “Kaleidoscope” z 1999 roku.
“Food”, ostatni szósty album wydany w 2014 roku przez renomowaną wytwórnię Ninja Tune, ukazał kolejne oblicze artystki. Mieszając funk, soul i gospel stworzyła mistrzowskie danie jak na profesjonalnego szefa kuchni przystało.
Poniżej można przypomnieć sobie przebój “Milkshake”.
▸ Przeczytaj również: Taylor Swift: Nowy singiel zdetronizował mega hit Despacito