Magda Gessler uważa, że zamawianie jedzenia z firmy cateringowej to dobre rozwiązanie szczególnie teraz, kiedy częste chodzenie do sklepów na zakupy stwarza duże ryzyko kontaktu z osobami, które mogą być nosicielami koronawirusa. Catering dietetyczny to według niej także rozwiązanie dla tych, którzy obawiają się przybrania na wadze w związku z mniejszą ilością ruchu w czasie pandemii. Restauratorka od niedawna jest ambasadorką firmy cateringowej Body Chief, gdzie czuwa nad recepturą dań.
Restauratorka została ambasadorką poznańskiej firmy cateringowej Body Chief, z którą nawiązała współpracę. Podkreśla, że gwarantuje wysoką jakość i różnorodność posiłków. Wyjaśnia też, że ofertę firmy cateringowej można dowolnie modyfikować wedle swoich upodobań.
Jej zdaniem, choć Polacy teoretycznie mają teraz więcej czasu dla siebie, a tym samym na przyrządzanie pysznych potraw dla swoich bliskich, to jednak są pewne czynniki, które skłaniają ich do zdecydowania się na catering dietetyczny. Przede wszystkim chodzi o odpowiednie zbilansowanie posiłków, zapewnienie organizmowi wystarczającej dawki witamin i składników odżywczych oraz uniknięcie produktów wysoko przetworzonych.
Restauratorka podkreśla, że diety przygotowywane przez specjalistów firmy Body Chief są dostosowane do różnych potrzeb organizmu. Dlatego też każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie i członków swojej rodziny.
Zapewnia też, że odbiorcy cateringu absolutnie nie mają się czego obawiać, bo sposób dostawy jest zupełnie bezpieczny i bezkontaktowy.
Gwiazda TVN nie tylko firmuje swoim nazwiskiem ofertę firmy Body Chief, ale także dzieli się z kucharzami swoimi kulinarnymi doświadczeniami i przepisami, dzięki czemu ten catering jest bogatszy o nowe dania.
Magda Gessler co prawda słynie z gotowania w restauracji, ale w tych trudnych czasach pandemii koronawirusa nie ma wątpliwości, że catering dietetyczny jest jedynym sposobem na to, by dotrzeć do swoich klientów i odpowiedzieć na ich potrzeby. Jej współpraca z firmą Body Chief jest wielotorowa.
Restauratorka stanowczo podkreśla też, że zamawianie jedzenia jest dużo bezpieczniejsze niż np. częste chodzenie do sklepu i kupowanie poszczególnych składników.